THESE PAGES ARE FREE OF

JAVA
FRAMES

STORED ON A LINUX SERVER, AND RUNNING SPACEHAWKS' OWN LINUX BASED VOTING AND MESSAGE BOARD CGI.

NO MICROSOFT RELATED PROGRAMS WERE USED TO CREATE THIS SITE.

VOYAGER
IBROWSE
AWEB
 
MSIE
 

WORLDNEWS ISSUE 19
Amiga Világ kritika (aka fikázó 7)

Szóval időközben megjelent az AV legújabb (11. szám 2000. június) száma, és ahogy az ilyenkor dukál következzék hát a kritikája! Igaz egy kicsit nehézkesen reagáltam a jelenlegi kiadásra, ez jócskán betudható annak a ténynek is, hogy végre valahára otthonról is tudok NET-ezni.

Szóval megjelent az AV 11. száma, ami jócskán tartogatott meglepetéseket az olvasótáborának!

Először is az újság oldalszáma leredukálódott 24 oldalra :( és ennek köszöhetően az ára is lecsökkent 300,-Ft-ra :|!

De ezekről bővebben majd az újság oldalainak az ismertetésekor lesz szó!

1. oldal ---> jelenleg a borító szerepét is betölti, a bal felső sarokban az elmaradhatatlan AV logó, a jobb felső sarokban pedig a szokásos szöveg "The last...".
Ami itt egyből szemetszúrt nekem az a "compact deluxe edition" felirat volt! A "compact" és az "edition" még érthető is az újság jelenlegi oldalszáma miatt, de hogy a "deluxe" felirat az mit akar takarni, arra sajnos nem jöttem rá!
Talán valamelyik "Raven fikázóban" majd felvilágosít az AV egyik fura ura?
FAQ helyett
Itt némi magyarázat arra, hogy miért csökkent az AV oldalszáma 24-re! A megoldás nagyon egyszerű és szinte már fájdalmas! Az olvasók kétharmadának köszönhető az, hogy nem teljes terjedelmében jelent meg az AV jelenlegi szám! Mert a kedves olvasók akinknek postán lett elküldve a lap 9. száma BASZTÁK VISSZAKÜLDENI AZ ÚJSÁGGAL KÜLDöTT CSEKKET A MEGHATÁROZOTT PENZöSSZEGGEL EGYÜTT! Így most azok az olvasók is szenvednek a "feledékeny" kétharmad miatt akik becsületesen befizették a pénzt a csekken, vagy megvásárolták az újságot a kijelölt üzletekben! Csak gratulálni tudok azoknak, akiknek köszönhetően igencsak megritkult az AV oldalszáma és most a becsületes vásárlók gondoljnak egy kicsit a feledékeny tömegre!
Most....

Ok!
Abba lehet hagyni!

Ennek köszönhetően az előfizetés díja is megváltozott, erről is esik még pár szó a klaviatúrába.

Jah engem is megemlítenek az FAQ-ban valamilyen önkéntes emésztőgödör ásás ürügyén (lásd. önkéntes aknamunka)! Csak tudnám, hogy mi közöm van az akna munkához, amikor nálunk már réges-régen be van vezetve a csatorna?

Az alsó negyedben az impesszum - és még egyszer az előfizetésről van szó!

2 oldal ---> némi előszó a két szerkesztő, állandó cikkírótól.
HD halál by Napi2.
A Guy Called Raven baszogatása by Napi2. De azért köszi, hogy a "mester"-t nagy betűkkel írtad, nem kellett volna még a végén zavarba jövök!
Megint egy A Guy Called Raven baszogatás burkolt formában. Majd némi karakter hintés a fYaNica partyval kapcsolatban. Ígéret arra, hogy ebben az évben is 8 Av fog megjelenni by Petike. (Kívánom, hogy így is legyen.)
Némi PPC és BVision news by Petike.
Petike egy dzsunka (gyk.: pécé) lapba ír cikkeket by Petike.

2 -3 oldal ---> Hogyan hakkoljuk fel a rendszerünket? Hmm, hmm. A cikkíró úgy látszik, hogy keveri a szezont a fazonnal. A cikkben inkább a rendszer egyes alapfunkciót kiegészítő vagy azokat helyettesítő programokról van szó és nem hack-ekről. No mindegy, a cikkíró már csak tudja! Én csak mindenbe oktalanul belekötök! Ugye? A cikk mindenesetre a kezdő rendszerberhelőknek nagy segítséget nyújthat. Azért a "fastexec" progit én megemlítettem volna, az is gyorsítja valamelyest a rendszert.

3-5 oldal ---> ImageFX (4) Kedvenc rovatom folytatódik. Főleg a VisionFX-ről és az FXForge-ról van benne szó.

5 oldal ---> VisionFX - és aki mögötte áll. Egy kis interjú a VisionFX készítőjével. Kicsit pesszimista a srác az AMIGA jövőjét illetően... :(

5-14 oldal ---> Heroes of Might and Magic II
Ennek a cikknek köszönhetően lettem nagy HoMaMII rajongó! Amikor először vettem kézbe az újságot és láttam a több mint 10 oldalas jatékleírást az hittem, hogy szétvet a méreg, de amikor elolvastam és utána elkezdtem a játékkal jatszani 180 fokos fordulatott tett a véleményem a cikkel kapcsolatban. De azért nem lett volna rossz húzás az újság részéről ha a cikket két részben adaták volna el, hogy így egy kicsivel több felhasználói cikk kerülhessen az újságba :(...

15 oldal ---> GlowIcon Collection for AmigaOS3.5
Egy GlowIcon CD gyűjtemény és két darab ikon util ismertetése by Smith. A programokat érzésem szerint érdemes letölteni az AmiNet-ről, mert hasznosak lehetnek.

16-17 oldal ---> PowerPC programozás 4. A másik kedvenc rovatom folytatódik. No comment.

17-18 oldal ---> Monument Designer 2. rész A 10. számban elkezdett effekt program ismertetése.

19-20 oldal ---> GoldED Studio 4. rész A mostani cikk a program belső parancsaival foglakozik.

20-22 oldal ---> egy Myst-szerű Mac-es játék végig játszásának az imertetése. Majd egyszer ha nekem is meglesz talán foglalkozom vele...

23 oldal ---> Tales from Heaven Az első igazi Amigás 3D-s játék leírása by Reynolds. A játék nálam nem jött be annyira... Szivesebben láttam volna egy felhasználói cikket Reynolds-tól!

23 oldal ---> Külvilág
A Kamilla című mexikói sorozat elemzése az irodalmi klasszikusokkal. A saját véleményem az, hogy eme a nyáltenger és a klasszikus irodalom nagyjai közöt nem túl nehéz párhuzamot húzni...

24 oldal ---> Tartalo jegyzék
Reklám
Napi2 híre
A mester nagyon emleget a hírekben de nem vettem fel azokat:)! Az utolsó pár hír főleg a Boxer-os nagyon tetszett.

Ez lett volna az Amiga Világ legújabb számának az ismertetése és kritikája. Az újság elég szinvonalasra sikeredett attól függetlenül, hogy ismételeten jóval több volt benne a játékleírások aránya, bar ezt már idővel kezdem megszokni :).

Az oldalak leredukálódásának a tényével nem vagyok kibékülve, de szerintem ezzel még leszünk egy páran, többek közt ide sorolható a szerkesztő gárda, AKIK PÉNZT ÉS FÁRADTSÁGOT NEM KÍMÉLVE KÉSZÍTIK AZOKNAK IS AZ ÚJSÁGOT AKIK BASZTÁK BEFIZETNI A 9. SZÁM DÍJÁT! Erről ennyit! Aki nem fizette be a fentebb jónéhányszor említett összeget az szégyelje össze-vissza magát!

(Asszem ki fogom venni a fikázó szót a cikk elejérõl...-Emeric SH)

 

A Guy Called Raven

 

 

 

 
 
 
GLOBAL LINKS DOWNLOAD AREA MESSAGE BOARD