SPACEHAWKS' WORLDNEWS
ISSUE 20


Minősíthetetlen a UPC Chello szolgáltatása

Egyéni előfizetőként és XIII.kerületi lakosként, miután az UPC a már megismert agresszív módon megszabadult egyetlen konkurensétől, a TvNet kft.-töl, kénytelen voltam a Chello szolgáltatást igénybe venni. 2001 decemberében rendeltem meg a Chellot, a UPC ügyfélszolgálatán. Közel két hét múlva megjelent az első szerelő, aki jött, hogy felmérje a technikai helyzetet a lépcsőházban, viszont nem hozott magával kulcsot a földszinten található kapcsoló-szobához. Ezek után azt mondta, hogy a UPC-nek nincsen kulcsa a kapcsoloszekrényekhez, ezt a lakónak kell beszereznie. Természetesen több napba tellett mire a házmestert (aki nem a házban lakik) sikerült megtalálni és megszerezni a kulcsot. Ezek után a UPC szerelője nem jött ki többet, - már azt hittem, hogy megfeledkeztek rólam - mikor január közepén megjelent két UPC-s fiatalember, akik hozták a modemet és a szerződést. Betelepítették a kábelmodemet, megcsinálták az elosztást a TV és a modem között, majd aláiratták velem az 1 éves hűséget tartalmazó szerződést. Igérték, hogy az óra nem "ketyeg" míg a szolgáltatás nem működik, továbbá, hogy 3 napon belül üzembe helyezik.

A következő héten jött egy szerelő, aki végre bejutott a kapcsolószekrényhez, és átállította az internetre a vonalat, viszont még mindig nem müködött a dolog. Még egy hét, rengeteg telefonálás, mire újból kijöttek és azt mondták, hogy bizonyára a kábelmodemmel van a probléma. Kicserélték, de ezután sem ment az internet. Újabb szerelő jött, aki rájött, hogy az elsö alkalommal való telepítéskor az elosztásnál a kollégái teljességgel rossz, nem oda való toldást tettek be és ezért az internet el sem jutott a modemig! Ezt kicserélve most már azt mondta a modem, hogy nincs visszirány. Ismét kijött egy szakember, aki mérőműszerrel megállapította, hogy a vonallal minden rendben van és, hogy valószínűleg itt egy kábeltv-s problémáról lesz szó, ami nem rájuk (internetesekre) tartozik.

Betelefonáltam a kábeltvseknek, ők azt mondták, hogy ha chello-ról van szó, az bizony az internetesekre tartozik, ezért kiküldtek egy újabb internetes szakembert, aki ismét méricskélt, majd azt mondta, hogy fogalma sincsen, hogy miért nem működik. Ez már februárban történt. Kétségbeesetten telefonálgattam és próbáltam elérni a UPC kft. vezetőjét, de az ügyfélszolgálat mindig jól elhárította a próbálkozásaimat, igérték hogy visszahív, de semmi se történt (nevezhetnénk a teleUPC-t ügyfélelhárító rendszernek is). Ezalatt megérkezett a UPC számla, ami tartalmazta a Chello és a TV díját is vagyis összesen majdnem 15.000 Ft-ot, természetesen januárra számlázva, mikor a szerelések miatt a TV-t és az Internetet sem tudtuk használni.

Az ügyfélszolgálat erre azt mondta, hogy ezt egy automata rendszer számlázza ki, erröl ők nem tehetnek, nyújtsunk be a kábeltvseknél jóváírási kérelmet. Míg én a számlával szenvedtem, a házban még két szomszéd fizetett elő a Chello-ra, és amikor hozzájuk jöttek a szerelők, akkor vették észre, hogy a ház erősítője el van hangolva (gyenge a jel), ami persze a kábeltvsek szakterülete. Végül beállították a jelszintet, ami túl erősre sikeredett és most ezért nem müködtek a modemek a házban.

Egy újabb hét elteltével jött egy szerelő, aki jelcsillapítót szerelt a modemre, így végre elindult a Chello és a TV adás is, közel 3 hónapnyi szenvedés után. Viszont az internet továbbra sem stabil, van, hogy óránként lebont és újracsatlakozik a modem.

Nem is tudom mit lehetne még ehhez hozzáfűzni: a számlát még mindig nem sikerült velük rendeznem, de már most megbántam, hogy előfizettem a UPC "szolgáltatásaira". Nem elég, hogy horribilis pénzbe kerülnek, de szolgáltatásnak nevezni is túlzás, amit művelnek. Örülnék, ha sose lett volna semmi közöm a UPC-hez. Valószínűleg ilyen is csak Magyarországon történhet, külföldön ha így bánna egy cég az ügyfeleivel, már rég seprűvel kergették volna ki őket az országból...

Neongod

 

 

 

 
Copyright 2001 SpaceHawks
GLOBAL LINKS DOWNLOAD AREA MESSAGE BOARD