../../THE%20BRITISH%20EMBASSY
../../LANGUAGE%20SELECTOR

Pico Bello, Te csodálatos!

 

Miután mostanában lakkcipőben mászkálok így kénytelen vagyok egy kicsit többet törődni a cipőmmel. Ennek az következménye, hogy kénytelen venni az ember valamilyen cipőápoló szert amivel a cipője élettartamát meg tudja valamilyen úton-módon hosszabítani.

Az én választasom a Henkel cég Polifix Pico Bello színtelen cipőápolójára esett, talán nem pont véletlenül, hiszen a termék reklámjának a szlogenje az volt, hogy "A cipő ne csak múlt idő legyen!" vagy valami hasonló.

Boldogan robogtam haza a szerzeményemmel és a használati utasítás tüzetes szemrevéletezése után az ott leírtak szerint cselekedtem és pár perc elteltével büszke szívvel állapítottam meg, hogy a cipőmön a cipőápoló a használati utasításban leírtak szerint viselkedik, ergo csillog-villog mint egyszer, szóval nagy bajt nem okoztam a cipőmnek azzal, hogy a használati utasítás szerint jártam el...

Eddig szólt volna a történet, ha időközben nem az időjárás nem fordult volna egy kicsit!? csapadékosabbra...

Vidáman trappolok a kisebb-nagyobb tócsák között az esőben amikor is elkövettem egy meggondolatlan mozdulatot és rápillantottam a cipőm orrára... Nem kis meglepetésemre azt vettem észre, hogy a cipőm úgy néz ki, mintha pár pillanattal ezelőtt valaki egy marék meszet dobott volna a cipőm mellé és abból bőven jutott volna a cipőmre is! Hmmm! -gondoltam, ennyire szenilis még nem lehetek, hogy nem vettem volna észre egy a közelemben lévő mésztócsát! Nyomban körbe is fordultam hátha észreveszem a tettest a mész tartalmú tócsa képében, de csalódottam konstatáltam, hogy közel s távol egy meszes tócsa sincs, sőt még a lábnyomaimon sem látszódik (illetve nem látszódik) azt, hogy egyszer is beleléptem volna egy ilyen tócsába! Kicsit furcsálotam a dolgot és vad gondolkodásba esetem, ennek az lett a következménye, hogy egyre jobban kezdett bennem felmerülni bennem az a gyanú, hogy bizony itt nem mészről van szó, hanem arról, hogy a cipőápoló ázik le cipőmről! Hazatérve az elméletemet bebizonyítandó elővettem a cipőápolót és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy bizony az isten adta, egy a vízben oldódó emulziót tartalmazó készítmény! Hogy a franc esne bele a kitalálódba és abba a szemétbe is aki ezt nem tűntette fel a terméktájékoztatón! Csak annyi említést tesz az, hogy "Fagyveszélyes!"! Ebből aztán az egyszeri (f)elhasználó aztán sok mindent ki tud következtetni!

Remélem mindenki levonta a következtetéseket ebből a kis történetből.

A Guy Called Raven

     
MAGYAR ENGLISH MAGYAR ENGLISH