SPACEHAWKS' WORLDNEWS
Levelezõ lista

 

Levelező listák

Nagyszerű találmány ez a NET. Most egy kis részével foglalkozom, a levelező listákkal. Ezek nagyszerű dolgok. Az ember szerez egy Számítógépet, (mondom Számítógépet, nem pécét!) egy modemet és egy E-Mail címet magának és máris felkéredzkedhet bármilyen levelező listára. Egy ilyen lista összehozhatja a hasonló érdeklődésű embereket. Nem kell személyesen találkozni, klubba járni:). Csak szorgalmasan írkálni a leveleket. Persze nem árt, ha az ember el is olvassa mások leveleit, de ez elhagyható.

Még csak pár hete vagyok tagja a Magyar Amigások Fórumának, de pár dolgot már sikerült megfigyelnem.

1. Egy listára lehet hülyeségeket írkálni, de nem érdemes, mert észreveszik és egy apró figyelmetlenségért tucatnyi beszólást lehet kapni. Aztán az egészből csak annyi marad, hogy leégtél mint a rejsztág (tudom ám hogyan kell írni).
Ezért jobb cikket írni: Itt nem cikizik az embert, ha marhaságokat ír. Megírom a cikket, maximum a nagyságos főszerkesztő úr beleírkál, aztán a megjelenés után a kutya sem reagál rá. Maximum, ha jól beanyázok valakinek. De arra meg vigyázok ám...

2. A listatagoktól mindíg lehet segítséget kérni, ha valamilyen problémája van az embernek (azért jobb, ha ez a géppel kapcsolatos) Volt úgy, hogy feltettem a kérdést és másnap már két-három megoldást is kaptam rája.

3. Van úgy, hogy X.Y.Z. látványosan 'beanyázik' Q.P.R.-nek. Q.P.R. 'visszaanyáz', A.B.C. felkapja a vizet és 'beanyáz' mindkettőnek. A végén már tucatnyian anyázzák egymást...
Aztán Q.P.R. ír egy segélykérő levelet...
Erre mindenki azt várná, hogy akiknek 'beanyázott', azok most jól elmondják, hogy szar a géped, meg olyasmit is írkálnának, hogy lamer vagy... De nem! Akik eddíg anyázták, most egyemberként a segítségére sietnek.
(persze az anyázást nem szó szerint kell érteni)

4. Én még ilyen demokratikus dolgot nem láttam, mint a levlista: Itt mindenki elmondhatja a véleményét, válaszolhat a másik véleményére, segítséget kérhet és adhat, stb. Teljesen olyan, mint ahogy az ókori agórát elképzeljük manapság.

5. Eddíg évente ha 2 levelet kaptam, azt is az OTP-től, hogy már megint túlléptem a keretet. Most meg naponta kapok vagy harmincat. Igaz nem csak nekem szólnak.

6. A pár hét alatt rengeteget tanultam. Olyan dolgokat tudtam meg az Amigáról, amikről eddíg fogalmam sem volt...

Szóval nekem tetszik ez a levelezésesdi. Akinek nincs netelérése, az próbálkozzon a Drotpostával, vagy a Freemail-el, ingyenesek, csak a telszámlát kel kicsengetni...

Napi Kettő of GloseR