SpaceHawks' WorldNews
Issue #16

FY2 Raven's Report

fuCk-Ya Party #2

Ismételten eljött az ideje annak, hogy egy csak Amigás party legyen megtartva kicsinyke országunkban. Az előző party előtt úgy esett a hó, mint annak a rendje, de mivel mostanában a nyár uralkodik ezek a feltekén így egy brutális esőzés mosta el az országot és a party előtti éjszakát. Szerencsére ez nem hatott ki a bulizni vágyók kedvére és szombat estére már 200 regisztrált látogató hódolt az AMIGA által nyújtott örömöknek.

Emeric-kel már előző este megbeszéltük, hogy Ő hoz monitort Én pedig a gépről gondoskodom, és így is lett...

A péntek esti bulizástól egy kicsit elpilledve a táskámban a géppel és a HD-men a Malice-vel (Emeric külön kérésére) szinte óramű pontossággal érkeztem meg a Csokonai Művelődési Ház elé.

Először azt hittem, hogy elvétettem a dátumot, mert csak pár emberke animált a kapu előtt, de a házba belépve már jónéhány ismerős arc is felbukkant.

A regisztráció (Na a Raven is itt van!) után berobogtam a terembe és Emeric-re várakozó álláspontott vettem fel.

Az idő csiga lassúsággal vánszorgott, és az Én lelkiszemeim előtt többször is lejátszódott az a jelenet amit Emeric-et egy kanál víz felhasználásával segítem át a túlvilágra...

Majd másfél órával később megérkezik az örök késő a hóna alatt egy Sony SF2 17"-os monitorral, így a legyilkolás el lett halasztva. Az első kérdése na mi is lehetett volna, "Van Malice?". Mire Én: "Van." Erre az aggodalom utolsó foszlányai is eltűntek az arcáról. (Később megemlítettem neki, hogy van némi FrodoPPC-n is erre szadista vigyor ült ki az arcára. Először nem tudtam mire vélni a dolgot... ...később rájöttem!)

Némi kedvezőbb rajtpozíció felvélete után összeraktuk a gépet és hajrá.

Pár pillanattal később már érkeztek az első emberkék -gépszagra gyűl az éji vad- a szokásos kérdésekkel:
- Mi ez?
- Gép!
- Na jó, de mi van benne?
- AMIGA!
- De mi milyen AMIGA!
- 1200-es!
- Na jó, mégis mi van benne?
- Proci!
Itt már egy kicsit kezdett lankadni a kérdezési vágy a faggatózóban, de azért folytatta tovább.
- Milyen?
- Motorola!
Kezd lilulni a feje! :)
- Milyen kártya van a gépben?
Rájött, hogy nálam a tőmondatokból összeállított kérdésekkel nem jut messzire!
- Turbo!
- Hűha. Milyen!
- Phase5!
- ARGH! (Kezdi feladni a képzést.) PPC-s?
- Na ja!
- Mi ez? - és rámutat a monitorra.
- Monitor!

A gutaütés jelei mutatkoznak a dude-n így megszántam. Ez egy A1200-as benne egy Blizzard PPC kártya rajta egy 68040-es 25MHz-es és egy 603e 240Mhz-es proci + egy BVisionPPC gfx-kártya! A lilulás alább hagy, visszatér a normális arcszín és a szemek az öröm könnyeiben úszkálnak... De azért folytatja tovább.

- Van valami ware?
- A' meg mi (Ne szidd az anyámat! :) ?
- Izé. Valami újabb program? (Tanulékony. :)
- Ja! Mi kéne ha vó'na?
És elkezdődik a vad másolgatás. Így ment ez egy ideig, majd hazamennek a legények... ;)

Végre sikerült megszereznem a normális BVisionPPC meghajtó archívját, de szokásához híven az installler script ismételeten bugos volt! SUXXXX!

Emeric-nek lemásolom a rendszerem, hogy tudja ő is gyilkolni a gépet helyesebben a Malice-t, majd a távozás mezejére lépek.

Pár kör után megállapítottam, hogy szinte mindenki itt van aki csak él-mozog illetve beszámítható a magyar Amigás scene-en. A körözésem alkalmával egy gyors felmérést is végeztem aminek az lett az eredménye, hogy a Magyarországon lévő Amigás géppark is kezd a 020-030-ról a 040-060-PPC irányába elmozdulni és a jelenlévő PPC kártyás gépekben már meglepően nagy számban vannak BVisionPPC gfx-kártyák. Szóval a játékfejlesztők igazán jobban támogathatnák az RTG-t, CGFX és a P96 grafikus rendszereket! A party alatt -aki eddig nem tette meg a party előtt- vagy 4-5 emberkénél lehetett CD-t iratni és volt rá precedens példa, hogy a Napalm full CD-s kalóz verzióját akarta kezembe nyomni egy CD véső dude 1 rugóért mérve kilóját a gámának. Ja, a partyn volt még egy C64 és egy !!!iMac!!! és pár PSX is.

Kint az előtérben felállította a HQ-ját a PC-Pince és a Gadget Computers, ennek az lett az eredménye, hogy nagy csődület támadt a pultok körül. Gyorsan megvettem az AMIGA Világ 4-es számát, majd később úgy hajnali egy vagy kettő körül regisztráltattam a MooVid-ot.

Visszatérve a terembe Emeric még mindig a Malice-t gyilkolja... A hangzavar az még mindig a maximumon van...

Az idő szépen csordogál, időközben Emeric kartárs átnyergel a FrodoPPC-re és a Wizard of war-ra pazarolja a PPC proci műveleti-sebességét. Ez a művelet annyira jól sikerült neki, hogy 4-5 emberke is beszállt játszani és szinte ez ment addig a pillanatig amíg haza nem vánszorogtam! Meg is említettem neki, hogy ennyi erővel lehetne rendezni egy Wizard of war compot is. (Amit kollektív lelkesedés fogadott-Emeric SH)

Rock-"koncert" mérsékelt sikerrel...

A hazai Star Wars fétisklub bemutatta két rövidfilmjét az egyik súlyosabb volt mint a másik, csak az effektek (lézerkard, lézerlövés) voltak rulezek benne, majd jelmezes felvonulás, frankók voltak a maskarák.

Időközben a deadline-ok is kezdtek életbe lépni a kihirdetett compok-ra. Emeric indult egy elég jó képpel és akart nevezni egy 24bit-es gfx-szel is amit a helyszínen követett el az ImageFX-szel, de valamilyen okból kifolyólag nem lett belőle semmi, pedig a kép szerintem nagyon jól sikerült. (Hallod Emeric!?) (Tán azért nem neveztem, mert a kép az hány... akarom mondani rettenetesen ronda lett-Emeric SH)

Úgy este tíz fele elkezdődtek a compok. Sajnos a helyezéseket nem tudom, talán Emeric többet sejt.

Az egy kicsit elszomorító, hogy AMIGA demo egy se volt, csak egy intro, így a szavazóknak nem sok választásuk volt, hogy mire szavazzanak, meg is nyerte a compo-t, pedig nem volt egy egetverően színvonalas.

AMIGA 4 ch. és Multi ch. compo felér egy kissebb vallatással... Szinte csak tücci-tücci zene volt, de az is az igénytelenebbik fajtából.

AMIGA Hand-GFX három színvonalas kép (köztük Emeric-é is) a többi -ha minden igaz akkor további kettő- leves kategória. (Jajj, igazán nem kellene...-Emeric SH :)

AMIGA 24bit-GFX két kép, az egyik az a kilencvenes évek elejét tükrözi színvonálában (tükröződő sakktábla talaj rajta egy króm gömb mögötte két keretbe foglalt tükör, fantázia az aztán volt benne...), a másik egy páncélos lovag volt. Ez az utóbbi nyerte meg a versenyt. Ilyen gyenge mezőnyben Én is nyugodtan indulhattam volna egy igénytelen képemmel (csak olyanokat tudok csinálni) !

C64 DEMO egy versenyző, de a színvonal az elég magas volt, bumpmap, plazma.

C64 GFX három vagy négy induló a színvonal itt is elég magas volt.

C64 MUSIC jónéhány induló, a színvonal magasan a léc felett.

LAMER DEMO egy-két produkció elég színvonalas volt a maga kategóriájában. A dEn303-ék által elkövetett produktum nagyom súlyos volt! A legnagyobb poén az volt amikor bejelentették, hogy a 060-as compo-gép elszállt, páran meg is jegyezték, hogy ez is biztos a LAMER DEMO része ;), volt is nagy röhögés.

WILD DEMO az említhető produkció a trace anim volt amit nem tudott a compogép teljesen lejátszani, pedig nagyon színvonalas volt és a cRIMSON jIHAD féle pc-zúzós video. Ki lehet találni, hogy ki nyert...

+ LAMER vagy WILD DEMO Special Edition-ként vagy csak úgy a la natur a cRIMSON jIHAD "megheggesztett egy pécés "máderbórd"-ot. Szikrázott is az állatja rendesen a 220-tól mindenki hatalmas örömére :). Csak az nem értem, hogy a PC-s partykon miért nem aláznak meg legalább egy A500-ast!? Talán túl drága!?

SLAMTILT Championship elmaradt.

NAPALM-COMPO elmaradt.

PSX-COMPO Gran Turismo és Tekken 3 Championship, valami nagyon elvadult tag lett a nyertes, mert mind a két versenyt Ő nyerte meg!

Miért nem volt Quake COMPO összekötött gépeken, vagy legalább egy Malice (mi Emeric? :)! !!!QUAKE RULEZ!!! (Quake suxx, de egy Malice-re rá lehet beszélni...-Emeric SH)

Az eredmények kihirdetése után a kivetítőn régebbi partyk videói mentek, köztük a mostanában lezajlott Mekka partyjé is, amit Gab®iel of cRIMSON jIHAD kommentált végig, hogy mikor mi történik.

Ezzel szinte a party le is zárult, legalábbis számomra, úgy négy, fél öt fele húztam a bánatba haza, de a többi partyanimal sem volt a vége fele már annyira bulizós kedvében.

Végkövetkezetetés: A party jól meg volt szervezve, bár egy ember számára nem volt szerencsés a party (doki), mert meghalt a PPC kártyája működés közben! Szegény dude egy "kicsit" meg volt zakkanva!

Remélhetőleg a következőn is kinn tudok lenni.

A Guy Called Raven

 

 

 
(C) Copyright 1999 SpaceHawks