JIM COLLAS LEMONDOTT

99.09.02

Jim Collas váratlanul lemondott elnöki tisztségérõl

Kevesebb mint 8 hónapnyi Amiga elnökségben eltöltött idõ, megannyi bejelentés és részleges siker után lemondott Jim Collas, az Amiga elnöke.

Jim Collas egyenlõre nem indokolta lemondását, a cég szóvivõje szerint személyes vonatkozású ügyek miatt hagyta el posztját. Az Amiga helyére Tom Schmidt-t, eddigi alelnököt és chief operating officert léptette.

Ugyan csak feltételezés, de feltehetõ, hogy súlyos anyagi indok, vagy pedig a Gateway 2000-el való valamilyen ellentét vezetett a lemondáshoz, mivel rögtön lemondása után Collas tekintélyes mennyiségû Gateway részvényétõl szabadult meg, legalábbis az Amerikai Kereskedelmi Kamarától származó információk alapján - ez pedig mindenképpen elgondolkodtató. (Collas nemrégiben arra próbálta rávenni a Gatewayt, hogy engedjék külön céggé válni az Amigát. Meglehet az is, hogy ez áll hirtelen lemondása mögött.)

Collas azonban, mint már említettük még nem nyilatkozott az ügyben, a cégek szóvivõi pedig ritkán mondanak igazat - hogy mi késztette erre a lépésre további információk hiányában pontosan még nem tudhatjuk... mint ahogy nem tudhatjuk azt sem, mennyiben befolyásolja ez majd az AmigaNG projectet.

Emeric SH


 

 

 

You have information? Submit your news or informations either in Hungarian or English. Your news will be highly appreciated.

 
     
 
(C) Copyright 1999 SpaceHawks