GLOBAL_LINKS
DOWNLOAD_AREA
NEWS_COLUMN
 
   
   
   


THESE PAGES ARE FREE OF

JAVA
JAVASCRIPT
FRAMES

STORED ON A LINUX SERVER, AND RUNNING SPACEHAWKS' OWN LINUX BASED VOTING AND MESSAGE BOARD CGI.

NO MICROSOFT RELATED PROGRAMS WERE USED TO CREATE THIS SITE.

VOYAGER
IBROWSE
AWEB
 
MSIE


 






SPACEHAWKS
WORLDNEWS
ISSUE 17
     
AMIGA Világ fikázó

Az új AMIGA Világ (I. évfolyam 7. szám) megvétele utáni 30. másodpercben úgy elöntött a vak düh az újság semmitmondó tartalmával és az árával kapcsolatban -ami 800 forint-, hogy úgy határoztam, hogy ezentúl minden számot a WorldNews oldalin lefikázok kíméletlenül!
Akinek nem tetszik a lentebb található írás az tehet egy szíveséget... ...Én is szívesen hallgatom meg más kritikáját Magammal kapcsolatban, csak nem foglalkozom utána vele!
Nem kell jönni a kampó szöveggel, hogy akkor csináljál jobbat ha tudsz, mert Horváth Pétert sem kérte meg senki arra, hogy indítson egy újságot AMIGA Világ néven!

Kezdjük talán a borítóval:

- első oldal ---> akkora betűkkel az oldal felső egyharmadában, hogy: Megjelent az AmigaOS 3.5, hogy már szinte rohantam megvenni a boltba, csak már vagy 2 azaz kettő hónapja figyel a HD-men a többi CD-re való cucc között :). Az oldal alsó kétharmadában az újságban található leírások, ismertetők rövid listája látható.

- második oldal ---> némi szemrehányás az oldal tetején, hogy: Elkerültük egymást? Nem, sajnos nem! Pedig lehet, hogy jobban jártam volna! Alatta pedig némi infó az előző számok tartalmából és az eddig megjelent CD-k tartalma. Plusz tartalomhoz a forma (Afora) az előző számok és CD-k borítói.

- harmadik oldal ---> hirdetés, valamiből az újságnak is meg kell élni.

- negyedik oldal ---> B.N.A.K. #1 hírdetés már majdnem rohantam a boltba megvenni...

Belívek:

- 3. oldal ---> bevezető, akár siránkozónak is lehetett volna nevezni:
- kevés előfizető ---> brühühü, kit hat meg? Engem nem!
- kevesen veszik a B.N.A.K. #1-et ---> szipp, szipp! Én sem fogom megvenni annyi pénzért a NULLA azaz 0 tartalomért!
- sokan kölcsönkérik a lapot ---> ha ilyen túró nulla lesz a további számok tartalma is akkor Én is csak kölcsön fogom kérni!
- kevés a cikkíró ---> Én sem fogok cikket írni az újságba!

- 4. oldal ---> tartalomjegyzék. A szokásos egy oldal. Jövőre (2000-ben) két oldal lesz?

- 5-7 oldal ---> némi hírcsokor az AMIGA világából benne egy óriási matematikai hibával! Az fxSCAN 25 Euro ami az újság szerint Magyarországon kb. 10ezer forintban fog kerülni! Mennyi Sopronban az Euro? Mert itt Budapesten úgy 250Ft körül szokott mozogni az ára! Hogy is van ez? 25 * 250 = 6250 !!! Matekból fekete pont vagy csak valaki kellően nagy haszonnal akarta továbbadni a programot?

- 8-9 oldal ---> Capital Punishment játékleírás. Úgy kellett mint egy falat kenyér! Már valahol valamelyik lemezújságban volt róla szó!

- 10-14 oldal ---> Myst leírás! Szinte már mindegyik PC-s lapban volt róla leírás! Úgy kellett mint egy falat kenyér!

- 14 oldal ---> semmit sem mondó Last Lap JÁTÉKLEÍRÁS! Úgy kellett mint egy falat kenyér!

- 14 oldal ---> Morze ABC! Csak tudnám, hogy minek valamelyik játék vagy program igényli a morze ismeretének a meglétét? Ha netalán lett volna mellébiggyesztve egy kis ismertető is a morzéról, hogy kitalálta fel, miért, hol használják, stb, stb, stb. Akkor még talán érdekes is lett volna, de így csak a nulla tartalommal bíró töltelék szerepévél redukálódik le.

- 15-16 oldal ---> Testament leírás! Pont jókor jött, mert elakadtam a játékban már az első pályán :)!

- 17 oldal ---> Apdf leírás! Jó ötlet volt, mert Én is szivtam a fogam amikor pdf típusú doksikkal hozott össze a sors.

- 18-20 oldal ---> GoldED Studio 6 leírás! Már kezdek gondolkozni a cikk miatt azon, hogy lecserélem szegény 4-es GoldED-emet a hatosra.

- 20 oldal ---> Pénzt akarok! Sok pénzt... Hogyan keressünk az AMIGÁNK-kal pénzt. Akinek van egy kis fantáziája az ezt a cikk elolvasása nélkül az ujjábból is kiszopja! A cikk tartalma NULLA!

- 22-23 oldal ---> BliztBasic. Nem hozott lázba a programozás gondolata.

- 23 oldal ---> Alien Breed 3D II tippek! Mit tettem, hogy az élet így büntet Engem? Egyszer még azt is meg fogom érni az újság oldalain belül, hogy valaki a Turrican II-höz fog tippeket közölni?

- 24-27 oldal ---> Tornado3D cikk - kifejezetten tetszett!

- 27-29 oldal ---> Archiválás, tömörítés. Én kis naív azt hittem, hogy mond valami újat a cikk, de a régi, lerágott csont odalökése az olvasó elé kicsit más körítéssel.

- 30-31 oldal ---> Bemutatkozik a WorldNews. Nem rossz ötlet, legalább tudom, hogy hol van a NET-en, ha egyszer hálóközelben leszek...

- 32-35 oldal ---> IRC szótár. Majd ha egyszer IRC-zem, addig is...

- 36-38 oldal ---> Wasted Dreams leírás. Soha sem voltam oda a kalandjátékokért, így a nem elolvasott cikkek hosszú listáját bővítette. Különben is már !!!JÚLIUSBAN!!! kinn volt a program és csak most lett leközölve a megoldás!? Sebesség az van...

- 39 oldal ---> Hirdetés. Legalább tudom mennyit kóstál egy használt monitor.

- 40-41 oldal ---> LevRov. Érdekes módon csak a pozitív tartalmú levelek kerülnek be az újságba...

- 42-43 oldal ---> Alone in the Dark. Hurrá újabb játékleírás és játék, csak ez most MAC emu alatt hajlandó csak működni... No comment!

- 44 oldal ---> Morgolódó. Horváth Péter adja elő világfájdalmát, amit a William Gibson által írott Idoru regény elolvasása után érzett. Tiszta paranoia a cikk, alig mertem utánna kivenni pénzt a számlámról. Vigyázz Péter, "A Nagy Testvér" TÉGED is figyel...

- 45 oldal ---> B.N.A.K. #1 hírdetés, vegyé' má' meg. Nem veszlek meg...

- 46-47 oldal ---> Külvilág. Némi könyv és CD amit az AMIGA Világ cikkírói ajánlanak.

- 48-50 oldal ---> Fusion leírás folytatása. Végre több oldalnyi nulla értékű infó után valami olyasmi amivel tudok valamit kezdeni.

- 50 oldal ---> Cybersound kalibrálása. Kár, hogy már április környékén írtam róla a nyolcas számú Workbench cikksorozatomban... Szép volt Watt...

- 51-52 ---> ICS. Tanulságos kis cikkecske arról, hogy miképpen és milyen programmal (ICS) varászolhatjuk színképhelyessé a monitorunk, scannerünk. Főleg azoknak tanulságos akik nyomtatóval és egy scannerrel akarják a betevő falatot egy AMIGÁN megkeresni.

- 52 oldal ---> Cheat 1.55. Egy kicsi cheat program leírása, lehet, hogy még a végén én is használni fogom?

- 53 oldal ---> Pen-Pal v 1.5. Egy egyszerűbb DTP-s program leírása, hasznos.

- 54-55 oldal ---> PPC programozás. Lehetett volna egy kicsivel több is mondjuk úgy 4-5 oldal a sok játékleírás helyett! Folytatást, folytatást, folytatást...

- 56-57 oldal ---> Lightwave workshop. Hogyan használjuk a Lightwave-et a gyakorlatban. A véleményem azonos, mint a PPC programozás esetében.

- 58-61 oldal ---> DOpus workshop. Kicsit unalmas már, hogy még évek után is azt kell a népek szájába rágni, hogy milyen jó az Opus és miként kell bekonfigurálni annak a kurva DOpus-nak az xxx verzióját!

- 62-64 oldal ---> Yam leírás folytatása. Majd máskor...

- 65 oldal ---> CD melléklet ajánló. Vannak rajta ígéretes, izgalmas dolgok. Talán megveszem a Spectrum játékok miatt...

- 66 oldal ---> Lha2Lzx a gyakorlatban. Hasznos, ha az ember sok Lha-val betömörített programot akar Lzx-szel újra betömöríteni.

- 66 oldal ---> DOpus Plus CD ajánló. Nem lehet rossz ez a DOpus Plus CD, de Én nem adnék ki egy rakat pénzt csak egy CD-ért amin pár!? DOpus téma, ARexx script, stb , inkább megveszem a Magellánt.

- 67-70 oldal ---> Új ruhában. Avagy hogyan építsük az A1200-at egy pc-s házba. Szerintem nem sok értelme volt erre pazarolni az oldalakat, mert egy kicsit több fantáziával és kreativítással megáldott emberke akár egy porszívóba :) is bele tudja rakni a gépét...

- 70 oldal ---> Turbocalc a gyakorlatban. Mint a cikk címe is elmondja, a Turbocalc lesz molesztálva. Hasznos...

- 71 oldal ---> Lightwave 5.6 hírdetés. 5.6-os verzió a Lightwave Amigán? Hmmm...

- 72 oldal ---> ASYS Kft hírdetés. No comment.

- 73-74 oldal ---> Settlers 2 leírás folytatása. Már alig vártam... Enélkül nem is volt teljes az életem.

- 74-77 oldal ---> Napalm leírás folytatása. Valahogy még nem tud kellően felspannolni a leírás ahhoz, hogy végre játszak vele.

- 78 oldal ---> Előzetes a következő szám tartalmából.
Napalm leírás ---> mit tettem, hogy így büntetsz Istenem...
Trauma Zero leírás ---> remélem a szintek térképei is benne lesznek, mert egy egyik szinten mindig eltévedtem :).
OS 3.5 ---> leírás, "Nyugaton a helyezet változatlan".

Szóval ennyi lett volna az újság 7. számának a tartalma, aminek a színvonala egy erős egyes alá.

Mindenesetre jó lenne ha a tisztelt főszerkesztőúr (MTFU-Emeric SH) tényleg főszerkesztőúr lenne és még a gondolatát is kiverné egyes emberkék fejéből, hogy ezeréves nulla IQ színvonalú játékokról készült játékleírás kerüljön bele az újságba. Ha nem, akkor körbenézek a GAMES: partíciómon és Én is gyártani fogom a NO IQ típúsú játékok leírásait, mint pl.:
- WBsterioids
- Blast!
- Galaga deluxe
- Turrican I-II-III

Kiváncsi vagyok milyen fogadtatásban lesz részem azok után egyes helyeken...

Ennyit az AMIGA Világ 7. számáról, kiváncsian várom a 8-at, hátha annak a színvonala magasabb lesz, mert ez harmat gyengére sikeredett.

A Guy Called Raven

 

 

 

 
(C) Copyright 1999 SpaceHawks

SNEWS16 SNEWS15 SNEWS14