GLOBAL_LINKS
DOWNLOAD_AREA
NEWS_COLUMN
 
   
   
   


THESE PAGES ARE FREE OF

JAVA
JAVASCRIPT
FRAMES

STORED ON A LINUX SERVER, AND RUNNING SPACEHAWKS' OWN LINUX BASED VOTING AND MESSAGE BOARD CGI.

NO MICROSOFT RELATED PROGRAMS WERE USED TO CREATE THIS SITE.

VOYAGER
IBROWSE
AWEB
 
MSIE


 






SPACEHAWKS
WORLDNEWS
ISSUE 17
     
AMIGA Világ fikázó 2

Kellemesen meglepődtem amikor tudatosult bennem, hogy megjelent az AMIGA Világ legújabb száma (i.sz. II. évezred (mi az isten!?)), 8. száma amit jól lefikázhatok. Lelkembe boldogság költözött amikor a kezembe vettem az újság legújabb számát, hiszen a lelkes WorldNews olvasók is élvezettel olvashatják, amint az újságot magammal rántom a pokol legsötétebb bugyraiba!

Szóval itt van az AMIGA Világ legújabb száma! Hurrá! Nekem egy AMIGA Világ special edition-öm van mert dupla borítója van! Hmmm, lehet, hogy ez egy double buffered újságborító. Az újságborító - mindaddig, amíg az aktuális borító kiolvasása tart - egy másik pufferben, képpufferben tárolja a megjelenítés során következő borítót. Az aktuális borító kiolvasását követően tehát mindenféle késlekedés nélkül megjeleníthető a következő borító.

(Éljen! Az elôzô Amiga Világ fikázóval ellentétben immár nem kell a cikk elôtt megjegyzést írnom! Elég lesz mondjuk itt a harmadik bekezdésben is. Szóval. Mint az már immár hagyományos lesz, csak a figyelmet hívom fel arra, hogy az itt leírtak - amelyek az elôzô cikkhez képest meglepôen szalonképesek - Raven magánvéleményét képezik. A WorldNews viszont semmiképpen nem lehet áldozata annak, hogy semmilyen cikk ne jelenjen meg, ami nekem valamiért nem tetszik. Ezért vagyok szerkesztôje, és nem cenzora az újságnak. Raven véleményét ezért a WorldNews annyiban fogja felvállalni, hogy amennyiben valaki célt tévesztve Raven helyett minket találna megcímezni, akkor arra - természetesen, azt hiszem ez a legkevesebb ami elvárható - úgy fogunk reagálni, mintha az itt megjelentek a WorldNews álláspontját képviselték volna - még ha nem is így van. Azt hiszem ennyi bôven elég lesz elôzetesnek, de az elôzô szám kísérletként kommentek nélküli megjelentetésének tapasztalatai óvatosságra intenek. Mindenesetre jó szórakozást az alábbiakhoz, remélem senki nem veszi majd személyes sértésnek, hiszen bizonyos kérdésekben igazsága vagyok Ravennek. A szót pedig ezzel vissza is adnám, ismételten jó szórakozást hozzá...-Emeric SH)

Az étlapon először a borító szerepel:

- első oldal ---> Mi a jó halál ez a címlapon I.szám II. évezred 8. szám! Hmm! Hmm! Úgylátszik valaki nem figyelt kellőképpen a töriórákon! A századok és az évezredek NEM xx00 január elsejével HANEM xx01 JANUÁR ELSEJÉVEL KEZDőDNEK! Alatta azonban a felirat vörös színnel kiemelve aszongya hogy: "A XX. század utolsó magyar amigás magazinja" Hmm! Hmm! Némi logikai csavar vagy inkább paradoxonról beszélhetünk pár sorral feljebb még II. évezredről volt szó most meg már csak XX. század!? Kicsit furcsa a dolog vagy csak Én értek félre valamit? Ára: 800,-Ft Még mindig 80 oldalon! Nem lett volna jobb ezt írni ki: Ára már: 800,-Ft Még mindig 80 oldalon! :) Az oldal alsó második harmadában az újságban szereplő cikkek listája és a legmegrázóbb képe az évezrednek, az első teljesen PPC-s alapú AMIGA turbókártya! Már ezért megéri megvenni az újságot!

- második oldal ---> a szokásos terrorizáló szőveg: "Elkerültük egymást?" Sajnos nem...

- majd jön a double buffered újságborító második két oldala.

- harmadik, negyedik + a double buffered újságborító két oldala ---> hirdetés

Belívek:

- 3 oldal ---> Bevezető. Már megint az a fránya évezred. "Az évezred utolsó bevezetője" Majd 2001 január elsején lesz aktuális! Az újság büszkén döngeti a mellét, hogy már lehúztak egy évet és megfenyegetnek minket a főszerkesztők, hogy tovább folytatják az újság további kiadásait. Csak így tovább fiúk! (Csak így tovább??? Azt hittem rosszul hallok, de nem...-Emeric SH)

- 4 oldal ---> Tartalom. Egy oldal elszúrva a tartalomjegyzékre... No comment. (Hm... Azért ez már a pulóverbe való belekötés tipikus esete...-Emeric SH)

- 5-6 oldal ---> Hírek. Az aktuális hírek az AMIGA világából és az AMIGA Világból. Aki nem érti, hogy miről van szó az olvassa el a híreket figyelmesen még egyszer.

- 7 oldal ---> B.N.A.K. #1 hirdetés. Megvegyem vagy ne vegyem? Inkább nem veszem meg...

- 8-11 oldal ---> Napalm interjú. Mit tettem N2, hogy így büntetsz Engem!? Joachim von TĺglichZwei Oberstrumbahnhofführer interjú nagyon szar volt! A cikk többi része a Napalm-mal kapcsolatban használható volt.

- 12-15 oldal ---> ImageFX workshop. Petike inkább ilyen cikkekkel koptatná a billentyűzetét, mint játékleírásokkal!

- 15 oldal ---> LhaDir.dopus. Szomorú, hogy egyesek mindig a DOpus 4.xx verzióját sztárolják.

- 16-17 oldal ---> Exodus előzetes. A lehetséges Napalmverő programról egy kis cikkecske. Ha tényleg ilyen jó lesz a játék, mint ahogy a demó kinéz, akkor a kész verziónak érdemes lesz helyet szorítani az egyik CD-Romon. (Khm. Ha jól tudom az Exodus nem freeware, legalábbis akkor nem akarnám megvenni, nem?-Emeric SH)

- 18-19 oldal ---> 4IDE beépítése. A cikk jó, csak számomra már nem aktuális a Fast ATA-2/EIDE vezérlő miatt. Pedig a cikk olvasása közben nagyon foglalkoztatott a gondolat, hogy be kéne szerezni egy ilyen adaptert.

- 19 oldal ---> Best of the Scene. Mi a francnak adjak ki egy olyan CD-ért pénzt, amin nincs semmi más, csak egy halom demó, amiket az Aminet CD-ken is találhatok, vagy a haverok CD archivumaiban!?

- 20-24 oldal ---> DPaint workshop. A régi szép idők, amikor a DPaint 2-es vagy 3-as verziójában bontogatta a szárnyát a tehetségtelenségem. Már a nosztalgiázás miatt is jó volt elolvasni a cikket. Egyetlen egy gond van a cikkel, az hogy nagyon nagyok a bekezdések között a hézagok, ebből azt lehet levonni, hogy a cikk akár 3 oldalon is elfért volna, így szorítva más cikknek is helyet az újságban, de csak azért sem.

- 24-28 oldal ---> GO Amigán. Egy régi keleti táblás játék + az Amigás adaptáció ismertetése. Mit ne mondjak nem látom sok értelmét, hogy megint 5 oldal el lett szúrva az újságból egy játékra aminek a tényleges Amigára vonatkozó része csak kettő azaz 2 oldal! Túl egyszerű lett volna a cikk nem Amigás részét az egyik CD mellékletre felrakni HTML formátumban?

- 29 oldal ---> Midi. A cikk érdekes lenne ha a szerző nem kerülgetné a témát mint macska a forró kását. Ha a sallangok ki lennének dobálva a cikkből, akkor a tényleges része akár egy hasábban is elfért volna. Az "Anti-reklám, avagy egy elbukott terv rövid története..." című önsajnáltatásról pedig csak az a véleményem, hogy Balage még nem vette észre azt, hogy Magyarországon él és ez a magyar mentalitás. Jó lenne ha a cikkből egy sorozat kerekedne ki.

- 30-32 oldal ---> Tornado3D. A fejtágítás Tornado3D ügyileg folytatódik tovább. A cikk a program használatát mutatja be különböző kisebb-nagyobb scene-ek elkészítése közben. Csak így tovább Simca. Már várom a folytatást az AMIGA V. új számában.

- 33-36 oldal ---> BlitzBasic. A sorozat tovább fut. Ha így megy tovább még a végén kedvet kapok a BB-ben történő programozáshoz.

- 36 oldal ---> Debian linux. Gyakorlati tanácsok linux ügyben. Bár nincs rálátásom a dologra, de szerintem használható a cikk.

- 37-39 oldal ---> PPC programozás. Kellemes kis cikk, már az előző rész is érdekes volt.

- 39-41 oldal ---> Wordworth workshop. Aki a DTP mezején akarja a szárnyait bontogatni, annak érdemes a cikket elolvasni. Remélem Everyday2 nem váltja be a fenyegetését a Wordworth leírással kapcsolatban a BNAK#2 számában.

- 41 oldal ---> Előfizetési szelvény. Úgysem fogom előfizetni, az életem árán sem! (Elôfizetési szelvény??? Bár az én AV-mben lenne ilyesmi...-Emeric SH)

- 42 oldal ---> Apróhirdetés. Tényleg elég apró, hiszen alig van öt darab.

- 43-44 oldal ---> GoldEd. Nyúlfarknyi kis cikk a GoldEd 6-ról, lehetett volna valamivel több is, de jó.

- 44 oldal ---> IconX tipp. Szomorú, hogy a népnek a fejébe még mindig a NIL és társait kell sulykolni.

- 44 oldal ---> Twin. Egy pici programocska picuri leírása. A kiválasztott partíción a progi megkeresi azokat a file-okat, amelyek kétszer vannak meg, és az egyiket letörli. Főleg akkor van öröm a háznál, ha pont a nem hibás archívot vagy file-t törölte le a progi! Hiába, semmi sem lehet tökéletes. Ezért kezelem én az ilyen jellegű programokat egy nagy adag fenntartással.

- 45 oldal ---> Postscipt nyomtatás. Műkedvelő amatőr DPT-seknek érdemes elolvasni eme kis szösszenetet.

- 46-48 oldal ---> Kép & Hang. A cikk a hardware buzerátorok Mekkája. Hogyan csináljunk például RGB, VGA csatikat.

- 48-52 oldal ---> HDInsTools. A legújabb HDToolbox verő program. Ha lehet hinni a leírásnak, akkor még a leginkompatilbilisebb HD-kat is össze lehet hozni vele. Érdemes gondolkodni a használatán, persze csak a cikk tüzetes átolvasása utan, hogy az embert még véletlenül se érje meglepetés.

- 52-54 oldal ---> Fusion. A másik Mac emu leírásának a folytatása.

- 55-58 oldal ---> HEW '99 riport. A nagy Amigás vásár riportja. Szinte csak a tényekre és az infókra koncentrál a cikk, semmi mellébeszélés. Azért az még bíztató, hogy vannak még hw-, sw-fejlesztők a kedvencünkre, de azért a Metabox G3-as kártyájáról írhatott volna egy kicsit többet a cikk. (Látod, látod, mert csak írsz a WorldNewsbe, de nem olvasod amikor még a neten van :))

- 59 oldal ---> Külvilág. Szórakoztató kis könyvekről és filmekről esik benne szó a billentyűzetekbe. Kiváncsi vagyok, hogy mi a véleménye Petikének az 1984-ről, mind a filmről és a könyvről. Inkább a Petike által ajánlott könyvet: Walter M. Miller Jr.- Hozsánna néked. Leibowitz és filmet: Terry Gilliam - Brazil érdemes elolvasni és megnézni. A Brazil szerintem brutális volt a monumentalizmusával és félelmetes képi világával. (A Brazil az igen... Nade a Hozsánna néked Leibowitz.... IMHO az unalom netovábbja. Pályázhatott anno a három legrosszabb Galaktika könyv közé történô bekerülésre... A. és B. Sztrugackij egyik-másik művével egyetemben. Legalább most én is kiéltem picit magam :) -Emeric SH)

- 60-61 oldal ---> LevRov. A lelkes AMIGA Világ olvasók fóruma. A két Amigás karikatúra poénos, találó, de szerintem egyben elszomorító is. Főleg a 61. oldalon található Santa AMIGA, kicsit diózni kell rajta, de hamar le fog esni a tantusz.

- 62-63 oldal ---> Descent. Érdekes, de mintha erről valaki már írt volna cikket valami SNews 10 S.E.-ben. Ha minden igaz akkor a csóka neve valami "A Guy Called Raven" volt... ...oppss az Én vagyok! Legalább Reynolds vette volna a fáradtságot és leírta volna, hogy miképpen kell a játék közben a cheat-eket elindítani. Jólvan Reynolds fiam. Egyes. Menj vissza a helyedre! Turrican II leírás mikor várható? Elakadtam a második pályán!

- 64-66 oldal ---> Virtual Grand Prix. Már nem is vettem a fáradtságot ahhoz, hogy elolvassam a cikket, amikor megláttam, hogy Reynolds "lelkes játékleírás készítő" írta! (Hmmm... Ez azt hiszem már kezd személyeskedésbe átcsapni...-Emeric SH)

- 67 oldal ---> Aminet 33. Áradozás az Aminet legújabb (33.) CD-jéről. Inkább lemásolom valakitől...

- 68 oldal ---> Kaja. A konyhafőnök még mindig MrZ., már kezdek megbarátkozni ezzel a rovattal! Az orosz hússaláta közben úgy nyáladztam, mint egy kisbaba!

- 69 oldal ---> Songplayer. Hogyan karaoke-zzunk a Songplayer segedelmével. MrZ. személyében egy új Deák Bill-t tisztelhetünk az alak és a szakáll már OK csak a lábak száma eggyel több :)! A cikk alcíme lehetett volna akár a: "Farkasok üvöltése az éjszakában" is.

- 70 oldal ---> HDToolbox. Elég bűntető jellegűre sikeredett a cikk, főleg annak a ténynek a tudatában, hogy még a leglammerebb abuser is tudja legalább ezt a programot használni! Felhasználói értéke egyenlő a NULLÁVAL! (Hm. Ha viszont valaki történetesen nem, akkor ezzel tudja a legrövidebb idô alatt a legnagyobb károkat okozni magának. Úgyhogy szerintem HDToolBox-ból soha nem elég...-Emeric SH)

- 71 oldal ---> CD melléklet. Nem is tudott érdekelni, mert szinte az összes program, ami a mellékleten szerepelt már teljes verzióban lezsírozva figyel valamelyik CD-men! (Jó erre büszkének lenni?-Emeric SH) Jó lenne pár száz új ZXSpectrum játék! (Hm. Úgy látom itt mindig az "Én vagyok a legnagyobb Pirate!" aktuális számát csodálhatjuk meg...-Emeric SH)

- 72-75 oldal ---> Pagestream. A program használata a gyakorlatban. DTP fan-oknak kötelező!

- 76 oldal ---> Stabil??? Igen, de mi? :) Pár jótanács hw és sw ügyileg. Hogyan lehet stabilabb a rendszered. Szerintem nem tartalmazott olyan egetverően hatalmas újdonságokat. De a lap alján lévő karikatúra kegyetlenül ütős volt!

- 77 oldal ---> A.S.Y.S. hírdetés.

- 78 oldal ---> Impresszum + előzetes a következő szám tartalmából. A következö szám elég ígéretesnek tűnik az Atéo torony teszt miatt.

Ennyi lett volna a mostani szám tartalma. Az előzőhöz képest a színvonal jócskán emelkedett volt, lehet hogy csak a páros számok lesznek a színvonalasak? Majd eldönti a következő néhány szám tartalma!

(Hálisten az elôzôhöz képest az Amiga Világ fikázó is némiképp emelkedettebb volt. Remélem nem lessz a visszhangja sem akkora mint az elôzônek...-Emeric SH)

A Guy Called Raven

 

 

 

 
(C) Copyright 1999 SpaceHawks

SNEWS16 SNEWS15 SNEWS14